Изберете скъпоценен камък според рождения месец

Изберете скъпоценен камък според рождения месец

Още от древни времена скъпоценните и полускъпоценните камъни служат на хората като талисмани. Те носят щастие, любов и благоденствие, предпазват от зли очи и помагат в трудни ситуации.

1
1234567
1
Животните също могат да предсказват бъдещетоСъновник БГ - Животните също могат да предсказват бъдещето

10.07.20100

Не само хората, но и животните притежават дарба за гадаене. Най-пресният пример е октоподът Паул, който позна резултатите на Световното първенство в ЮАР. Други случаи на животни-гадатели.

Животът на Земята е дошъл от МарсСъновник БГ - Животът на Земята е дошъл от Марс

10.07.20100

Животът на Земята се е зародил благодарение на живите вируси, които са пренесени чрез метеоритите от Марс, твърди учен. Така на планетата ни са дошли първите марсианци - бактерии и вируси.

Прозопагнозия - нещастието да не разпознаваш лицаСъновник БГ - Прозопагнозия - нещастието да не разпознаваш лица

10.07.20100

Два процента от населението на планетата страдат от прозопагнозия - не разпознават лицата дори на най-близките си. При децата често това се диагностицира погрешно като аутизъм.

Ново Неси поглъща хора в езеро в СибирСъновник БГ - Ново Неси поглъща хора в езеро в Сибир

09.07.20100

Неизвестно чудовище, което прилича на Неси от Лох Нес, се смята, че обитава най-голямото езеро в Западен Сибир. Според легенди около езерото има вход към мистичната страна Шамбала

Десет необясними човешки проявиСъновник БГ - Десет необясними човешки прояви

09.07.20100

Учените така и не могат да разберат на какво се дължат някои човешки прояви като лъжене, изчервяване, смях, алтруизъм, пубертет, суеверия.

Жените помнят лица по-добре от мъжетеСъновник БГ - Жените помнят лица по-добре от мъжете

08.07.20100

Жените умеят да разпознават лица много по-добре от мъжете. Като тях в това отношение са гейовете и мъжете-левичари. Според учените това се дължи на отзивчивост към емоциите на другите.

Ангелите и феите не можели да летятСъновник БГ - Ангелите и феите не можели да летят

08.07.20100

Английски професор твърди, че ангелите не могат да летят, тъй като нямат добре развити мускули и олекотен скелет. Според него феите не могат да летят, защото нямат развит гръден кош.

Гарваните изработват инструменти за хващане на хранаСъновник БГ - Гарваните изработват инструменти за хващане на храна

07.07.20100

Гарваните са по-интелигентни от други видове птици и по поведението си се доближават до бозайниците. За да стигнат до храната си, те дори изработват инструменти.

Заснеха странна дупка на ЛунатаСъновник БГ - Заснеха странна дупка на Луната

07.07.20100

Странна дупка на обратната страна на Луната бе заснета от американска и японска космическа апаратура. Уфолози смятат, че това е вход на тунел, дело на извънземни.

Вълчицата обича само единСъновник БГ - Вълчицата обича само един

06.07.20100

Моногамията съществува и при някои видове животни. Вълчицата обича любимия си до смъртта му, същото прави и белоглавият орел. Оранжевият паяк поставя девствен пояс на женската.

Гените ви решават дали ще живеете дългоСъновник БГ - Гените ви решават дали ще живеете дълго

06.07.20100

Гените предопределят дали е планирано животът ви да е дълъг. Всичко зависи от генетичните маркери, които освен че дават дълъг живот, защитават старите хора от болести на сърцето и деменция.

Тайната на човека-радар все още не е разгаданаСъновник БГ - Тайната на човека-радар все още не е разгадана

05.07.20100

Един от най-известните хора-радари е французинът Етиен Ботино, живял през осемнадесети век. Той можел да предсказва появата на кораб дни преди пристигането му и твърдял, че не е ясновидец.

Истинският цар на саваната е термитътСъновник БГ - Истинският цар на саваната е термитът

05.07.20100

Не лъвът, а термитът е истинският цар на саваната. Доскоро смятан за вредител, той внася ценен принос за развитието на екосистемата. До него растенията са зелени, а животните се размножават бързо.

Бактерия от Сибир ще удължава животаСъновник БГ - Бактерия от Сибир ще удължава живота

04.07.20100

Дълголетието на човек може да зависи от една микроскопична бактерия. Руски учени изследват бактерия, открита преди години в Сибир, която може да удължи човешкия живот.

Чудовището от Моби Дик наистина е съществувалоСъновник БГ - Чудовището от Моби Дик наистина е съществувало

03.07.20100

Откриха фосилизирана челюст на гигантски кашалот, живял в океаните преди 13 милиона години. Подобно морско чудовище е описано в романа на писателя Херман Мелвин Моби Дик .

Странните съдби на боговетеСъновник БГ - Странните съдби на боговете

03.07.20100

Дойче Веле селектира различни божества от всички краища на света, които според преданията и легендите са имали доста странна съдба.

  • Споделени Истории

  • Нови
  • Коментирани
  • Популярни

Онлайн Съновник

Последно коментирани сънища