Тракийският цар Севт ІІІ

Тракийският цар Севт ІІІ

Преди 15 години по време на разкопки в тракийска могила в близост до град Шипка археологът Георги Китов открива гробница на древен знатен тракиец.

1

Тракийски Царе

Тракийски Царе - Новите теми и материали. Мистика, загадки и всичко на тема Тракийски Царе. Нашите статии за Тракийски Царе от Средновековието до днес. Феномени, исторически факти, паранормални събития и Тракийски Царе.
Тракийски Царе - Безумният тракийски цар Ликург, който си навлече гнева на Дионис

Безумният тракийски цар Ликург, който си навлече гнева на Дионис

10.07.201601112

В гръцката митология легендарният тракийски цар Ликург е владетел на едоните – едно от многото племена, населяващи Тракия. Той е син на друг легендарен владетел – Дриант, чието огромно сребърно имане било известно из целия стар свят.

Тракийски Царе - Тайните в неизвестния тракийски хороскоп

Тайните в неизвестния тракийски хороскоп

23.08.2015011454

Редица археологически открития и свидетелства на древногръцки хронисти показват, че подобно на египтяните, маите и шумерите, траките също са можели да изготвят невероятно точен астрологичен хороскоп.

Тракийски Царе - Мистериозен тунел пресича България

Мистериозен тунел пресича България

30.10.2013077758

Доцент Ангел Калинов, който от години оглавява катедрата по генетика към ВСИ – Пловдив, твърди че таен подземен тунел прекосява цяла България.

Тракийски Царе - Загадките на траките

Загадките на траките

13.09.201305918

Тракия е смятана са страна на мъдростта. Вярвало се, че в северните земи се разпореждал синът на Великата богиня майка в слънчевия си образ – Аполон