Разкриха тайната на построяването на древния град на инките Мачу Пикчу

Разкриха тайната на построяването на древния град на инките Мачу Пикчу

Мачу Пикчу, което в буквален превод означава Стар връх, е цял архитектурен комплекс, построен от инките през ХV век. На 2400 метра надморска височина в Андите се издигали дворци, храмове, домове и други необходими постройки за живота на около 1200 човека.

1

Древни Градове

Какво знаете за древните градове и тяхното наследство? Гибелта и историята на древните градове. Древните градове по нашите земи, в Египет и Азиа. Изгубените градове на древните цивилизации. Избрани материали за древните градове. Древните градове в Амазония и Китай.
Древни градове - Най-загадъчните древни градове

Най-загадъчните древни градове

18.09.20190395

При наличието на днешните огромни мегаполиси е трудно човек да си представи, че един град може да бъде разрушен, изоставен и дори понякога забравен. Такива случаи има обаче в изобилие.

Древни градове - Нови разкопки показват, че истинската възраст на Троя може да е друга

Нови разкопки показват, че истинската възраст на Троя може да е друга

24.08.20190918

Едно от най-забележителните места на Земята, включено в списъка на световното културно и историческо наследство, е античният град Троя, наричан в древността Илион.

Древни градове - Изгубеният град Дварка – град, построен от Бог и нападнат от Вимана

Изгубеният град Дварка – град, построен от Бог и нападнат от Вимана

27.06.201903654

Един древен град, за който се казва, че е построен от Бог, и е споменат в един от най-свещените и древни текстове на Земята – Махабхарата. Доскоро самото съществуване на древния град Дварка беше въпрос на легенди и митове

Древни градове - Разрушаването на Картаген

Разрушаването на Картаген

07.03.20190245

Картаген е един от най-мощните съперници на Римската империя. Как изчезва от лицето на земята и кои са факторите, водещи до разрушаването му?

Древни градове - Историята на древния град Йерихон

Историята на древния град Йерихон

23.02.20190423

На Западния бряг, в земите на Палестинската автономия, съществува град, неречен Йерихон, който се намира най-ниско под морското равнище в света - 240 метра под нивото на Средиземно море. Вижте повече.

Древни градове - Древен град на мъртвите беше открит в Египет

Древен град на мъртвите беше открит в Египет

28.02.201801056

Дузина саркофази и предмети на изкуството на повече от 2500 години бяха открити в близост до египетския град Миня, намиращ се на 245 км от Кайро по поречието на река Нил.

Древни градове - Най-старите градове в света

Най-старите градове в света

27.08.201703084

Но в резултат на икономически фактори, войни, конфликти или други обстоятелства постепенно люлките на съвременната цивилизация една по една биват изтривани от лицето на картата.

Древни градове - Градът, който изчезва в пясъците, пази уникални древни ръкописи

Градът, който изчезва в пясъците, пази уникални древни ръкописи

22.06.201702063

Древният град Шингети е заобиколен от пясъците на Сахара и въпреки че се е появил преди близо XII век, все още пази своя специфичен облик и е населяван от няколко хиляди души.

Древни градове - Мистериозни факти за Мачу Пикчу, които не знаете

Мистериозни факти за Мачу Пикчу, които не знаете

04.11.201604422

Призрачните руини на Мачу Пикчу са мечтана дестинация за всеки турист. Те са една от най-големите атракции на Южна Америка и най-известната останка от загиналата Империя на инките.

Древни градове - Подземният град Деринкую крие много тайни

Подземният град Деринкую крие много тайни

23.10.201601514

Местността Кападокия в Турция е едно от най-загадъчните места в света, което в началото е привличало вниманието заради причудливите скални форми, образувани от взаимодействието между вятъра и вулканичната скала.